Valvoline hajtóműolajok

Hajtóműolajokat használunk a manuális- és automataváltók, valamint a differenciálművek kenésére. A legfontosabb kihívás, amivel egy korszerű hajtóműolajnak szembe kell néznie, az a fogaskerekek között fellépő extrém nyomás. Ennek akkor tud egy hajtóműolaj megfelelni, ha olyan adalékot tartalmaz, amely megakadályozza, hogy az egymáshoz nyomódó fogaskerekek közül kiszoruljon az olaj.

 

Hajtóműolaj választékunkat itt tekintheti meg!

 

A Valvoline hajtóműolajok teljes választékáról itt kérhet tájékoztatást!

 

Teljesen Szintetikus Hajtóműolajok

A szintetikus olajok laboratóriumi körülmények között szintetizált alapolajokból készülnek. A megtervezett molekulastruktúrának köszönhetően sokkal kiszámíthatóbb és állandóbb minőséget képviselnek. Fontos különbség az ásványi alapolajokhoz képest, hogy eleve kenőanyagnak tervezik őket, tehát a recept megalkotójának nagyobb befolyása van a végtermékre, mint az ásványi alapolajok esetében, ahol gyakorlatilag „hozott anyagból” dolgoznak.

 

Félszintetikus Hajtóműolajok

A félszintetikus olajok alapolajai olyan ásványi alapolajok, amelyek átestek egy hidrogénező finomítási szakaszon. Így maga az alapolaj hidrokrakkolt vagy hidroizomerizált formában kerül felhasználásra. Ezekből dolgozva olyan ásványi olajat kapunk, amely szintetikusszerű tulajdonságokat mutat. Ezért hívjuk őket félszintetikus olajoknak. Ezek az olajok szinte minden tulajdonságukat tekintve az ásványi és a szintetikus közötti minőséget hozzák.

 

Ásványi Hajtóműolajok

Az ásványolajok ásványi alapolaj és adalékok keveréke. Az ásványi alapolaj finomított, viasztalanított kőolaj. Molekulaszerkezetét tekintve heterogén, gyakorlatilag ahány molekula, annyi féle. A közlekedési kenőanyagok között a belépő szintet képviselik.

 

Automataváltó Olajok

A hajtóműolajokon belül külön kategóriát képviselnek az automataváltó-olajok (ATF). Ezek az olajok egyszerre kennek, hűtenek és hidraulikus folyadékként is működnek. Osztályozásuk alapjául a GM Dexron szabványsorozat szolgál. Legelterjedtebbek a GM Dexron IID és a GM Dexron III minőségű ATF olajok.