Valvoline hajtóműolajok

Hajtóműolajokat használunk a manuális- és automataváltók, valamint a differenciálművek kenésére. A legfontosabb kihívás, amivel egy korszerű hajtóműolajnak szembe kell néznie, az a fogaskerekek között fellépő extrém nyomás. Ennek akkor tud egy hajtóműolaj megfelelni, ha olyan adalékot tartalmaz, amely megakadályozza, hogy az egymáshoz nyomódó fogaskerekek közül kiszoruljon az olaj.

 

Hajtóműolaj választékunkat itt tekintheti meg!

 

A Valvoline hajtóműolajok teljes választékáról itt kérhet tájékoztatást!

 

Teljesen Szintetikus Hajtóműolajok

A szintetikus olajok laboratóriumi körülmények között szintetizált alapolajokból készülnek. A megtervezett molekulastruktúrának köszönhetően sokkal kiszámíthatóbb és állandóbb minőséget képviselnek. Fontos különbség az ásványi alapolajokhoz képest, hogy eleve kenőanyagnak tervezik őket, tehát a recept megalkotójának nagyobb befolyása van a végtermékre, mint az ásványi alapolajok esetében, ahol gyakorlatilag „hozott anyagból” dolgoznak.

 

Félszintetikus Hajtóműolajok

A félszintetikus olajok alapolajai olyan ásványi alapolajok, amelyek átestek egy hidrogénező finomítási szakaszon. Így maga az alapolaj hidrokrakkolt vagy hidroizomerizált formában kerül felhasználásra. Ezekből dolgozva olyan ásványi olajat kapunk, amely szintetikusszerű tulajdonságokat mutat. Ezért hívjuk őket félszintetikus olajoknak. Ezek az olajok szinte minden tulajdonságukat tekintve az ásványi és a szintetikus közötti minőséget hozzák.

 

Ásványi Hajtóműolajok

Az ásványolajok ásványi alapolaj és adalékok keveréke. Az ásványi alapolaj finomított, viasztalanított kőolaj. Molekulaszerkezetét tekintve heterogén, gyakorlatilag ahány molekula, annyi féle. A közlekedési kenőanyagok között a belépő szintet képviselik.

 

Automataváltó Olajok

A hajtóműolajokon belül külön kategóriát képviselnek az automataváltó-olajok (ATF). Ezek az olajok egyszerre kennek, hűtenek és hidraulikus folyadékként is működnek. Osztályozásuk alapjául a GM Dexron szabványsorozat szolgál. Legelterjedtebbek a GM Dexron IID és a GM Dexron III minőségű ATF olajok.

 

 

Ízelítő kínálatunkból:

 

MaxLife MTF GL-4 75W-80

Multifunkcionális váltóolaj. Maximalizálja a sebességváltás minőségét. A kiváló szinkronkapcsolási tulajdonságok megnövelik a szinkronkapcsoló élettartamát, és sebességváltás komfortérzetét. Üzemanyag megtakarítást biztosít

Teljesítményszintek/jóváhagyások: MaxLife MTF GL-4 75W-80

Kompatibilis a következő márkákhoz: BMW, Mini, Mercedes, Smart, Alfa Romeo, Fiat, Volvo, Honda, Citroën, Peugeot, Renault, Dacia, Seat, Skoda, VW.

MaxLife MTF GL-4 75W-80 váltóolaj online vásárlás

Maxlife-MTF-GL-4-75W80

 

Durablend GL-5 75W-90

A Valvoline DuraBlend Gear Oil GL-5 egy nagy teljesítményű félszintetikus hajtóműolaj, amely úgy lett kialakítva, hogy kiváló védelmet, kenést és könnyebb váltást biztosítson, széles hőmérséklettartományban. Használható minden olyan (hipoid) erőátviteli rendszerben, ahol a gyártó API GL-5 szabványnak megfelelő kenőanyag használatát írja elő. A termék véd a rozsda és a korrózió ellen, valamint kiváló kenést biztosít forró és nagyon hideg időjárási környezetben egyaránt. Önzáró differenciálművekhez nem ajánlott!

API GL-5 MIL-L-2105 D

Durablend GL-5 75W-90 hajtóműolaj online vásárlás

DuraBlend-GL4-1L

 

Valvoline GL-4 80W-90

A Valvoline High Performance Gear Oil GL-4 egy kiváló minőségű hajtóműolaj a legtöbb típusú hajtóműbe, ahol a gyártó API GL-4 típusú kenőanyagot ír elő. A termék könnyű sebességváltást biztosít különböző hőmérsékleti körülmények mellett és védelmet a rozsdásodás és a korrózió ellen. Ajánlott személyautókhoz, teherautókhoz és buszokhoz.

API GL-4

Valvoline GL-4 80W-90 hajtóműolaj online vásárlás

HP GL4 80W-90-1L

 

Valvoline GL-5 80W-90

A Valvoline High Performance Gear Oil GL-5 egy kiváló minőségű hajtóműolaj, amely ott alkalmazható, ahol a gyártók az API GL-5 típusú kenőanyagot írják elő. A termék biztosítja a hajtómű akadálymentes működését szélsőséges hőmérsékleti feltételek mellett is, valamint rozsda- és korrózió védelmet biztosít. Ajánlott személygépkocsikhoz, tehergépjárművekhez és buszokhoz. Nem ajánlott önzáró differenciálművekhez.

API GL-5, MIL-L-2105D, MACK GO-J

Valvoline GL-5 80W-90 hajtóműolaj online vásárlás

HP GL-5 80W-90