Akkumulátorok

Biztosan tönkrement az akkumulátorom?

Ha az akkumulátor legalább 3-5 éves, akkor szinte biztos, hogy tönkrement, kétségek esetén autóvillamossági szerelő meg tudja állapítani, hogy tölthető-e még, vagy újat kell vásárolni.

 

Melyik akkumulátor szerelhető be a járművembe?

A járműgyártó ajánlását kell figyelembe venni, hogy mekkora akkumulátor szükséges az adott jármű üzemeltetéséhez.
A méretet, a teljesítményt, az indító áramot és az érintkezők polaritását kell figyelembe venni.

Magyarul: mekkora az akkumulátor, mekkora a teljesítménye, mekkora az indító árama és melyik oldalon van a pozitív akkumulátor saru?

 

Válasszuk a lehető legnagyobb kapacitású akkumulátort!

Érdemes a legnagyobb kapacitású akkumulátort megvásárolni, ami befér a járműben kialakított helyre. A tartalék energia jól jöhet ha, ritkábban használjuk járművet vagy sok elektromos fogyasztót használunk.

 

Nagyobb indítóáram − biztosabb indítás

Egy nagyobb indítóáramú akkumulátor gyorsabban képes forgatni az önindítót, biztosabb indítást eredményez, különösen nagy hidegben, illetve dízelmotoroknál.

 

Fókuszban a start/stop rendszer

A legújabb fejlesztésű, start/stop rendszerrel ellátott gépjárművekhez olyan akkumulátort kell használni, amelyek speciálisan ilyen járművekhez lettek kifejlesztve.

 

Milyen gyártmányú akkumulátort vásároljak?

Legnehezebb feladat annak az eldöntése, hogy milyen márkájú és típusú akkumulátort vásároljunk. A magyarországi akkumulátor piacon szinte minden akkumulátorgyártó terméke kapható.
A márka teljes egészében szubjektív véleményen alapul.
Döntő lehet egy barát vagy egy autószerelő tanácsa, netán az, hogy melyik márka vált be az évek során.

Az üzletünkben raktárkészleten Bosch S3, Bosch S4, Bosch S5, QWP Ultra Power személygépkocsi akkumulátorokat tartunk, egyéb típusokat rövid határidővel tudunk beszerezni.
Bármilyen gyártmányú akkumulátort választhatunk, a méretet, a teljesítményt, az indító áramot és az érintkezők polaritását kell figyelembe venni.

 

Akkumulátor kínálatunk folyamatosan nő.

Itt nézheti meg aktuális akkumulátor kínálatunkat!

Ha segítségre van szüksége: Itt léphet kapcsolatba velünk!