Autóápolási és vegyiáruk

Az autó ápolása fontos dolog, mert azon kívül, hogy szép tiszta lesz, az élettartama is meghosszabbodik a külsőt, és a belsőt illetően is.

Ha azt szeretnénk, hogy imádott autónk ápolt legyen, akkor jól átgondoltan kell elvégezni a tisztítást.
Ha saját magunk állunk neki a feladatnak, akkor körültekintően és alaposan kell elvégezni a műveleteket.
El kell választani az autó külsején elvégzendő teendőket a belsőtérben elvégzendő feladatoktól.

A külső felületen célszerű először eltávolítani a makacs szennyeződéseket, mint például a karosszériára odakenődött bogarakat (SONAX Rovar Eltávolító), felverődött kátrányt (Sonax kátrányeltávolító spray), fagyantát (Sonax fagyanta eltávolító).
Ezután a keréktárcsákat célszerű megtisztítani felni tisztító folyadékkal (SONAX Felnitisztító). Aztán jöhet egy alapos külső mosás, amit célszerű waxos autósamponnal (SONAX Fényező Sampon) elvégezni. Mosás után töröljük át az autót, hogy foltmentes legyen a száradás (eszközök, kendők, szivacsok). Szárítás után jöhet a gépkocsi ápolása (külső tisztítás, ápolás).
Karceltávolítás, waxolás, fényezés megóvás viaszolással.
A műanyag és gumi felületeket pedig ápolószerrel kezeljük (külső tisztítás, ápolás).

Az autó belső felülete legalább olyan fontos, mint a külső, ezért azt sem érdemes elhanyagolni.
A takarítás mellett időként célszerű speciális szerekkel tisztítani, és kezelni az öregedő műanyagokat, kárpitokat (Sonax műszerfal ápoló), a bőr belsővel rendelkező járműveknél elengedhetetlen a felületek tisztítása és kondicionálása (Sonax bőrápoló), mert ezzel lényegesen hosszabb ideig marad jó állapotú az autó. A kárpitozott felületeket és szőnyegeket célszerű kárpittisztító folyadékkal karbantartani (SONAX Autóbelső Tisztító).

A gépjárművek üvegfelületeit is célszerű erre a célra fejlesztett tisztítószerekkel tisztítani. (Szélvédő tisztítás)

Reméljük, hogy sikerült hasznos tippeket adnunk az ön számára!

Minden munkafolyamathoz tudunk megfelelő szert biztosítani!

Az autó ápolásán kívül szükséges megemlíteni, hogy az autózással kapcsolatban rengeteg folyadékra és vegyi árura van szükség a teljesség igénye nélkül: fagyálló folyadék, szélvédőmosó folyadék, fékfolyadék, klímatisztító, féktisztító, csavarlazító és sok egyéb termék. Ezek a termékek is megtalálhatók üzletünkben, webshopunkban (ápolószerek, eszközök, vegyiáruk).

Ha kérdése van vagy segítségre van szüksége: Itt léphet kapcsolatba velünk!